Meny

Vår KAPACITET

Vår specialkompetens och flexibilitet stödjer och underlättar hela arbetsprocessen, från önskemål och idéer till färdigställt projekt. Eftersom vi åtar oss det mesta inom plåtbearbetning innebär det för dig som kund att det räcker om du visar upp dina önskemål, så fixar vi resten! 

Beredning

Rätt metod för rätt ändamål och produkt!

Beredning är en viktig del av vår verksamhet som skall säkerställa att kunden får rätt kvalitet och pris. Vi på Jålek Plåt AB ser oss som en resurs i kundens utvecklingsarbete och bidrar med vår kompetens om material och tillverkningsprocesser. Vi utgår normalt från våra kunders cad filer företrädesvis 3D filer i .stp eller .sat.

Lager

Snabba leveranser hos oss på Jålek AB

För att tillgodose kunders krav på snabba ledtider har vi valt att ha ett stort lager av råmaterial. Flera typer av material så som aluminium, rostfritt, koppar, polykarbonat, stål samt stål med olika typer av korrosionsskyddande yta som varmförzinkad aluzink mm finns hemma i tjocklekar mellan 0,5-10 mm.

Stansning

Stansning sker i Amada stansline med ett råmateriallager med plats för 12 ton. Här sker ett automatiskt verktygsbyte från magasin med 300 verktyg samt en plockrobot som staplar färdiga detaljer på pall. Detta ger oss ett effektivt processflöde med hög automation som inte kompromissar med flexibiliteten.

Laserskärning

Vi har två lasermaskiner med kapacitet 4kw och en combimaskin för laser, stans och gängning. Våra Amadalasrar är utrustade med laddare och plockrobot vilket ger en automatisk laserline som lämpar sig för allt från prototyper till stora serier.

Vi klarar plåtformat upp till 3000*1500mm.
Vi skär stål och rostfritt 0,30 mm till 10 mm och aluminium upp till 6 mm.

Gradning

Med två gradmaskiner från Lissmac för dubbelsidig gradning, samt 2 trumlare klarar vi att ge kunden en gradad detalj med en fin finish på ett rationellt och prisvärt sätt.

Kantpressning

Vi har fem Amada kantpressar samt ett stort urval av verktyg. Presskraft från 50 till 100 ton. Bockningslängd upp till 3000 mm. Kantpressning kräver stor erfarenhet där våra kompetenta operatörer säkerställer kvalitet och effektivitet.

Svetsning

Ett hantverk som kräver mycket av operatören. Vi behärskar: Tig- och Mig-svetsning i aluminium, stål och rostfria material.

Punktsvetsning

En svetsmetod som tillför minimalt med värme och är en kostnadseffektiv process för att sammanfoga plåtdetaljer.

Tog-lock

Ett alternativ till punktsvets där materialet formas till ett nitförband helt utan tillförsel av värme. Fungerar utmärkt i alla plåtsorter även aluminium.

Märkning

Vi kan utföra prägling i stansmaskin, etsning i laser samt nålprägling för märkning av detaljer som artikelnummer, företagslogga, monteringsanvisningar etc.

Montering

Vi utför viss montering om kunden så önskar för att få en mer komplett produkt direkt till slutmontering.

Telefon

0470 - 72 48 60

E-post

info@jalek.se

Adress

Saxagårdsv. 2

Ort

362 51 VÄCKELSÅNG